logo
Συνεχίστε στο περιεγχόμενο
11η Πιστοποιημένη Εκπαίδευση Προληπτικής Συντήρησης με Υπερήχους →

Μήπως είναι καιρός να ασχοληθείτε με τη μείωση του κόστους ενέργειας στην εγκατάσταση σας;

Μήπως είναι καιρός να ασχοληθείτε με τη μείωση του κόστους ενέργειας στην εγκατάσταση σας;

Οι τιμές της ενέργειας συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, η οποία δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται  σύντομα.

Η πιο προφανής ενέργεια είναι η αλλαγή φωτιστικών σε αντίστοιχα με χαμηλή κατανάλωση και η εγκατάσταση ρυθμιστών στροφών όπου αρμόζει όμως υπάρχουν και βασικές στρατηγικές πέρα από αυτές για τις οποίες μπορούμε να βοηθήσουμε:

1. Ελέγξτε για διαρροές πεπιεσμένου αέρα

Η αποκατάσταση διαρροών πεπιεσμένου αέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος γιατί ο πεπιεσμένος αέρας δεν είναι δωρεάν. Αν δεν υπάρχει αποδοτική μέθοδος για εύρεση των διαρροών η αύξηση της απόδοσης του συστήματος πεπιεσμένου αέρα γίνεται σχεδόν αδύνατη.

Η χρήση οργάνων υπερήχων σε συνδυασμό με καλά εκπαιδευμένους χρήστες ή εξωτερική υπηρεσία διάγνωσης μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως.

2. Εφόσον διαθέτετε εγκατάσταση ατμού επιθεωρήστε τις ατμοπαγίδες σας

Η τυπική εγκατάσταση μπορεί να γνωρίσει εξοικονόμηση ατμού 20% με αναθεώρηση και βελτίωση του συστήματος ατμού.

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, είναι η επισκευή των ελλαττωματικών ατμοπαγίδων οι οποίες καταναλώνουν παραπάνω ενέργεια ενώ μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή και την ασφάλεια του προσωπικού.

Και εδώ η συνδυασμένη χρήση οργάνων υπερήχων και θερμογραφίας σε συνδυασμό με καλά εκπαιδευμένους χρήστες ή εξωτερική υπηρεσία διάγνωσης μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως.

3. Συνεχής συντήρηση και επισκευή του εξοπλισμού

Άλλος λόγος απωλειών είναι ο κακώς συντηρημένος εξοπλισμός. Για παράδειγμα, οι κινητήρες συχνά υπερθερμαίνονται λόγω ελλιπούς ή υπερβολικής λίπανσης, απευθυγράμμισης και άλλων μη συμμορφώσεων.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να υπάρχει μία στρατηγική προληπτικής συντήρησης. Εγκαταστήστε σε κρίσιμο εξοπλισμό συστήματα συνεχούς παρακολούθησης του εξοπλισμού με αισθητήρες κραδασμών, υπερήχων και θερμοκρασίας για τον εντοπισμό βλαβών έγκαιρα αλλά ακόμα και παρακολούθηση της καταναλισκόμενης ενέργειας με αναλυτές ισχύος.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φορητά διαγνωστικά εργαλεία σε λιγότερο κρίσιμο εξοπλισμό τα οποία θα σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε πότε θα χρειαστεί συντήρηση και να την προγραμματίστε.

4. Μειώστε την επιρροή αρμονικών ρευμάτων

Η αρμονική παραμόρφωση στα κυκλώματα ισχύος προκαλεί απώλειες και σε ορισμένες περιπτώσεις , υπερθερμάνσεις. Για την μέτρηση της συνολικής αρμονικής παραμόρφωσης στο σύστημα χρησιμοποιείστε αναλυτές ισχύος συνδεδεμένους στο online σύστημα συντήρησης.

Όταν εντοπίσετε τους εξοπλισμούς που υποφέρουν, μπορείτε να κάνετε αλλαγές για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Η αύξηση του μεγέθους των αγωγών του ουδετέρου είναι πεπατημένη στρατηγική για την αντιστάθμιση των αρμονικών φαινομένων όπως και η χρήση πολλαπλών αγωγών ουδετέρου για τριφασικούς εξοπλισμούς καθώς και εγκατάσταση φίλτρων αρμονικών.

10η Πιστοποιημένη Εκπαίδευση Προληπτικής Συντήρησης με Υπερήχους

10η Πιστοποιημένη Εκπαίδευση Προληπτικής Συντήρησης με Υπερήχους

Χρησιμοποιήστε τη δύναμη των υπερήχων για να οργανώστε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Προληπτικής Συντήρησης στις εγκαταστάσεις σας.

Περισσότερα

Maintnode

UE Systems

Οι συσκευές υπερήχων για εύρεση διαρροών σε δίκτυα υπό πίεση, έλεγχο βαλβίδων και ατμοπαγίδων, ηλεκτρικές επιθεωρήσεις αλλά και μηχανολογικές επιθεωρήσεις για στρεφόμενο και παλινδρομικό εξοπλισμό

Περισσότερα

Τακτικά στέλνουμε email με χρήσιμα άρθρα & πληροφορίες για τη βιομηχανία και τη συντήρηση. Εγγραφείτε:

Weardc

WearDC

Σε ένα πρόγραμμα διαγνωστικής συντήρησης η εκτέλεση μετρήσεων ήταν πάντα μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Όχι πια. Το WearDC, είναι το σύστημα διαγνωστικού ελέγχου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από όλους.

Περισσότερα

Maintnode

Maintnode

Ένα μόνιμα εγκατεστημένο σύστημα για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Μετρήσεις από πολλαπολούς αισθητήρες και δεδομένα από τα συστήματα της παραγωγης δίνουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση του εξοπλισμού.

Περισσότερα